fredag 6 maj 2011

Helgens bak



I torsdags var det full fart i bageriet från 03.00 på morgonen. Det krävs en del logistik för att få ordning på jäsning och gräddning, så man inte står där med alldeles för många bröd som ska gräddas samtidigt.


Jag börjar bäva för sommaren för då försvinner mitt lilla kylrum ( om det blir någon värme i sommar, vill säga). Och det är bra att kunna ställa in brödet i kyla ett tag, speciellt för smaken.


Nu håller jag på att testa fram några nya sorter, ett med tranbär och ett med lingon. Första lingonbrödet blev inget vidare så det blir ny test på söndag. Det skulle vara bra med lite mer tid för att göra sånt, men dagarna går så fort...


Imorgon ska det bli ett ryck i trädgården. Två pallkragar ska fyllas med jord och där ska jag så morötter och palsternacka och även plantera sparrisplantorna jag köpte på mässan. Sedan måste fuchsior få ny jord och ett antal krukor med Afrikas blå liljor. Men jag får nog sätta hundarna i hundgården för de är inte till någon hjälp. Utan springer ner det som vågar sig upp...

2 kommentarer:

Katarina sa...

Bröd med tranbär är jätte gott de ser jag fram emot:)

gittan sa...

Spännande med sparrisplantor !Jag sådde frö ifjol och planterade ut sex plantor förra sommaren och nu har tre överlevt och växer så sakteliganingne