I helgen hade jag den 1a kursen i surdegsbakning. Det kommer att bli flera i februari och ev. även i mars.
5 glada damer har varit här och blandat, knådat, eller maskinen har knådat, format och gräddat bröd. 3 bröd på lördag och 2 på söndag.
Här jäser havrebullen, fylld med havre och linfrö.
Lördagens levain ska nu packas och tas med hem.
Aprikosbrödet fick en ny form - småbullar - men smakar lika gott.
Helgen gick väldigt fort och det brukar ju vara så när man har trevligt sällskap!!
Det finns platser kvar till kurs i mars om det är någon som har lust att baka surdegsbröd. Prata med Vuxenskolan i Strömsund.
1 kommentar:
Det låter jättetrevligt att baka i sällskap; här står jag nu ensam och bakar mina bröd. Tänkte säga limpa men det passar liksom inte till det bröd vi bakar idag; eller hur. Idag bakar jag Mia Ganhes bästa bröd som jag fick recept i Karlskoga tidning. Superenkelt och jättegott.I receptet ingen surdeg men det tar jag i och så lite jäst c.a 15-20 gr.
Dag undrar om du inte kan göra en webbaserad surdegskurs ??? Vi skulle också vilja gå. Kollade kursen i Järna men det var fullbokat ända in i maj.
Här är det så fint vinterväder sol och plusgrader. Jag är hundvakt till Vilda så det blir långa promenader.
Ha det bra i bagarstugan!
kram gittan
Skicka en kommentar