fredag 25 juni 2010

Midsommar på golfbanan

Jag har gjort klart avklarat golfkurs och eftersom alla i familjen spelar golf så utmanade jag dem på en 9hålsrunda idag. Men det skulle vara efter mina premisser, först sill-lunch, spel på 5 hål, kaffe och sedan resterande 4 hål. Allt för att jag skulle fixa det...

När vi kom till Strömsunds golfbana så mötte vi en jämn ström av människor på väg därifrån, de var på väg hem för att fira midsommar. Men Ulf lyckades vi övertala att stanna och äta med oss.


En enkel med god sill-lunch.

Och sedan kom regnet... visst vi visste att det skulle komma men vi hade väl förträngt det. Förmodligen var det därför alla människor hade spelat på förmiddagen, men vi gav inte upp.
Eftersom det regnade så mycket så tog jag inte med kameran så ni missar alla bilder på fantastiska svingar, fenomenala chippar och alla otroliga puttar.



Efter 5 hål kom vi förbi klubbstugan igen så vi stannade och drack kaffe. Nu var det uppehåll och det var varmt och skönt. Men när vi gick ut på sjätte hålet började det regna igen naturligtvis. Men som synes har vi vikingar i familjen så för några var det shorts och kortärmat som gällde. För andra mer frusna var det fleecetröja och regnställ
.

Hundarna var också med. På första rundan var Max och Vera med och sedan åkte Tobbe hem med dem och tog med YoYo och Vilma. Allt för att få alla hundar blöta...



Men redan här på hål 6 tog rundan slut, för åskan kom så nära att klubborna i bagarna skallrade. Då var det dags att ge upp.




Lasse räknade ihop poäng och familjemästare 2010 blev Daniel. I brist på tjusig pokal fick han en inoff. BIRrosett som YoYo fått på en utställning.



Allt i bagarna var blött så verandan är nu full av prylar som ska torka.



Och efter alla strapatser var vi hungriga så det var skönt att vi hade förberett middagen. Nu hade det slutat regna igen och solen sken in på verandan. Verkligen växlande väder!



Jordgubbstårta avslutade middagen.
Midsommaraftonen går mot sitt slut och det har varit en riktigt rolig dag!



2 kommentarer:

Katarina sa...

Snälla Barbro !! har du oxå hamnat i golf träsket.
ha en fortsatt trevlig helg;)

gittan sa...

Jättetrevligt verkade ni ha med både sill och jordgubbstårta och 9 hål; inte dåligt.
Ska bli kul gå en runda i Ström !!
Vi ska upp nu sedan vi ätit; hälsa alla ; Gittan