söndag 3 oktober 2010

Inget är som väntans tider...

Den här pinnen satte ett välkänt elbolag upp vid vår tomtgräns för flera veckor sedan och sedan har tiden gått... Ett nytt kabelskåp krävdes för att dra igång bageriet.

Vi grävde upp ett litet kabeldike för att lägga elkabel i... och nu väntar vi på både skåp och kabel...


Men man kan ju baka ändå, om även i mindre format. Eller egentligen så blev väl bullarna nog stora, tycker jag. De här är fyllda med hemlagad vaniljkräm, mandelkräm, kardemumma och kanel samt russin/apelsin som dragit i glögg. (i brist på mörk rom...) Mycket gott faktiskt!


Till vaniljkrämen krävdes många äggulor, och då får man många äggvitor över. Så då passade det bra att göra härliga sega maränger. Smaksatta med choklad eller polkagris.




Till sist måste jag visa pelargonium.luridum som blommar för första gång. Det är en vildpelargon som jag köpte av Harriet och den är mycket häftig. Stora fingeraktiga blad, en blomstängel som är 60 cm och blommorna är enkla vita. Det var svårt att ta kort på den inomhus så bilden gör inte blomman rättvisa.


3 kommentarer:

Grindelunda sa...

Ja, vi får satsa på vin när ni kör igång med bageri :)

Katarina sa...

Vilka smaskiga maränger skulle gärna smaka;))

gittan sa...

Bullen ser jättegod ut och jag som inte hunnit baka några kanelbullar till kanelbullens dag ; tur att det finna att köpa...