onsdag 3 juni 2009

Wilsongränd i försommarskrud

Ni som såg bilderna på Wilsongränd under april kan nu se att det har börjat växa i rabatten. Regn och hönsgödsel gör att det växer så det knakar. Påskliljorna har vissnat och det håller tulpanerna också på att göra. Men nu blommar tovsipporna, vårkragarna och nejlikroten. Den gula dagliljan och trädgårdssmörblomman är på gång. Och sedan brukar vallmon och de vita krolliljorna slå ut med ett brak!

Bakom rabatten ligger min lilla örtagård. Det är ganska torrt och "emligt" där men det växer även där. Timjan, oregano och fransk dragon samsas med humle,lök och selleripersilja. Jag har också satt dvärgsolrosor där. Vi får se om de klarar av sniglarna nu så här i början. För trots att vi inte har några mördarsniglar ännu (peppar, peppar, ta i trä) så käkar de små skogssniglarna riktigt bra också.

1 kommentar:

Grindelunda sa...

Oj,det växer så det knakar :) Ser härligt ut.

Kul att Du och vovvarna hittat stenpiren. Tänk den med gräs på och krypväxter i stenskarvarna:) Får bli till nästa år. Piren ska få "sätta" sig i sommar och under vintern. Sen så! Får rådfråga Dig om lämpliga växter.

Må så gott i kallblåsten..burr.
Hälsningar gunilla