söndag 17 januari 2010

På bakfronten

Idag var det bakdag och det blev en lös deg och en mera hård, om man säger...
Den lösa var en ciabatta gjord på dinkelmjöl och jag trodde aldrig att det skulle gå att forma bröd, så lös var degen. Men efter lång jästid så fanns det ändå stadga i den så 4 bröd blev det. De blev inte så fyrkantiga som ciabatta brukar se ut men de blev smakrika och goda.

Den mörka hårda degen blev Skånskt lantbröd som innehåller skållat rågmjöl och surdeg. Också smakrikt och lite sött för det är sirap i det. Skorpan var mycket god.

1 kommentar:

gittan sa...

Jättefina bröd och goda ser de ut !
Igår bakade jag Gotlandslimpa ur Martins bok och det blir nog en favorit; väldigt smakrikt med pomerans och kryddor,och en härligt seg, knaprig skorpa.
För övrigt har jag ägnat mig åt att köpa fröer på nätet; det tog nästan hela dagen.
En skidtur på nya bakhala skidor blev det idag också.