tisdag 11 augusti 2009

Hundar och vandring

Igårmorse åkte hundarna och jag till klubben och tog morgonpromenaden där. Sedan kan man tro att YoYo ville vila sig lite, men det är nog snarare jag som kommenderat honom att stanna. För han skulle kunna springa, hoppa, studsa runt där hur länge som helst. Vi har testat alla hinder utom slalom.

Vera är verkligen smal och eländig nu när pälsen är borta. Men nu har vi börjat med en kur Jättenattljusolja så om ett tag kommer hon bildligt talat lysa och stråla! Hon gillar också agilityhindren men är inte lika snabb som lille YoYo.

Vilma är ingen agilityhund utan snarare en vattenhund. Så fort hon har möjlighet hoppar hon i plurret och simmar och ser så förnöjd ut. Hon kan sända ut lite sura dofter ibland för det tar tid för pälsen att torka, speciellt som hon upptäckt att hon kan bada i dammen i trädgården också.
Vandrarna har idag kommit till en liten by som heter Calzadilla de los Hermanillos där de var ensamma just nu på härbärget. Imorgon skulle de gå till Vilarente och sedan in i Leon som är en stad. De behövde investera i badtofflor, Daniels bröd och salttabletter. De har nu ca. 37 mil kvar att gå.
Daniels lämnade sina kängor på mesetan för de var nog aningen för små för hans tejpade uppsvällda fötter. De var för tunga att gå och bära på också. En tysk herre som de träffade på kvällen hade trott att han gjort ett fynd när han upptäckte dem efter vägen, nästan nya kängor, men de var för små även för honom.


2 kommentarer:

Katarina sa...

Varför har vera tappat pälsen?el har du rakat henne.
Annars ser dom ju ut att njuta av att åka bil och bada.
HA det bra så ses vi väll nån gång ;)

Barbro sa...

Det är den årliga pälslossningen, bort med allt gammalt och sedan kommer det ny fräsch päls får vi hoppas...