fredag 18 september 2009

Pizzadeg

Här kommer receptet på pizzadegen.

Det gäller att börja på förmiddagen för att få pizza på kvällen.

3 1/2 dl iskallt vatten
50 g jäst
2 msk olja
1 msk salt
ca 10 dl mjöl + extra till utbakning

Blanda vatten, jäst och olja och tillsätt sedan saltet.
Häll i mjölet och arbeta till en jämn degboll.
Låt jäsa i 1- 1 1/2 timme.

Dela degen i 6 bollar a 200g. Lägg dem på ett fat och ställ kallt med en fuktig handduk över. Låt stå i minst 5 timmar.

Sätt ugnen på 250-300 grader.
Kavla eller dra ut degen till runda pizzor så tunna som möjligt, fyll med det du tycker är gott.
Grädda 5-7 minuter.

Ät och njut!

2 kommentarer:

Katarina sa...

Hej!
Jag skulle vilja ha morotskake receptet när du är på hugget att skriva.
Tänker baka den på cafèt om det är ok för dej,dom färdig köpta är så tråkiga.
Ha en bra helg det ska jag :)

Barbro sa...

Katarina, gå in under etiketter Bakning och rulla fram till det receptet.