Nu har jag påbörjat degen med vildjäst, receptet finns här.
Så 20 gr av en brun alkoholluktande vätska ska alltså ha tillräcklig jäskraft för att göra bröd. Det ska bli spännande att se, på tisdagkväll ska det vara klart. I receptet är det vete special men jag ska ta i lite dinkel också... vi får se om det jäser lika bra.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
7 kommentarer:
Spänande att höra hur brödet blir.
Snygg bild på huset ska snart ta ett nytt oxå det är ju vår snart,då kan man ju inte ha en vinter bild.
Tack för det goda brödet vi fick i gårkväll. Det smakade verkligen gott till frukost och även senare på dan.
Det är bara att ringa när du bakat för mycket.
Eva,Kjell och Lena
Hej Barbro!
Vilka otroligt tjusiga blombilder du lagt upp i högerspalten! Jag skulle behöva lite mer "gröna fingrar" tror jag.. gillade speciellt "Rococo" helt otroligt fin! Jag köpte en engelsk pelargon för ett tag sen, den klarade sig sisådär 2 v hemma hos mig..men de är svåra har jag hört också..
Har du några pelargon-tips?
Att sätta fröer är lite sent nu va, kanske ska sätta sticklingar?
Hej!
Hans och Lena skall visst till Mattias(bagarn)och testa bak på lördag,tror jag.
Får se om de får till nåt gott bröd.Mattias vill väl testa om det funkar med "blåbär" i bageriet!!
Lena är väl van att baka.
Ja jag o Malin tittade oxå på dina fina blommbilder du har tillomed en som heter Fritz,det va fränt synd att den inte va så färgglad utan bara vit.
På tal om pelargonierna så röstar jag på appleblossom som är så vacker....och den vita pionen
är också såå fin..just nu sitter vi här och mumsar i oss en skiva superfärskt surdegsbröd..mmm..jättegott
gittan
Appropå brödkurs ska jag och syster på kurs med bagarn på Söderbergs nu på lördag. Ett test av farbror bagare. Om han tar det vidare ordnar vi något för mor och dig Barbro.
/Hans
Skicka en kommentar