lördag 7 februari 2009

Bakafjalen fungerade perfekt!

Bakade ikväll och bakafjalen skjutsade in brödet med schvung. Man får inte vara för försiktig för då är det risk att brödet fastnar, verkar det som.

Mina surdegar har jag nu sköljt ut i slasken för det var inte mycket kraft i dem. Bröden jag gjort nu sista tiden har knappt jäst och inte smakat så gott. Jag gjorde en "chef" (från Hedhs bok) tidigare i veckan, och försökte sedan göra en levain (en slags startdeg) men det blev bara smulor. Åkte i soporna direkt...


Idag tog jag en bit av chefen och blandade i dagens deg och det har jäst alldeles förträffligt. Det kan ju också bero på att jag gjorde en fördeg med dinkel, vatten och 10 gr jäst.

Åh vilken toppengod skorpa det blev på brödet!!! Otroligt mycket smak, kan det vara dinkelmjölet??



Nu har melodifestivalen slutat... min favorit?? Caroline af Ugglas naturligtvis. Härlig låt och härlig tjej.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Brödet ser riktigt gott ut. Var på bageriet i morse och såg kamrat bagare göra Basler och Rapsoljebröd med dito bakajfal. Håller med om Ugglas af åminne var bäst. /Systersonen på höjden.

Barbro sa...

Skulle kamrat bagare ha någon "surdegskurs" med oss bakglada?