Februari börjar kallt, -22 grader på morgonen. Solen strålade men den värmer inte ännu så kylan höll i sig hela dan. Jag tog inga kort, men tänk er strålande sol från klar himmel, snön så vit att ögonen rinner och träden fulla med gnistrande iskristaller.
Idag tänkte jag prova att baka pizza på ugnsstenen så jag gjorde iordning en pizzadeg som fick stå i kylen hela dagen. Under tiden som den jäste gick jag en tur med Vera och Vilma, men det blev inte så långt för det var svårt att få upp värmen. Både tårna och fingrarna blev iskalla!
Här är degklumparna i kylen med blöt handduk över.
Pizzabak i olika stadier.
Ingredienser till pizzan hittade jag i frysen: riven cheddar sedan i julas, skink- och kasslerbitar och tomatkross, sedan toppade vi med lök och en snutt gorgonzola som låg och pockade på uppmärksamhet i kylen. Jag vågade inte hiva in pizzorna direkt på stenen utan la dem på ett bakplåtspapper men en del ramlade av så stenen börjar se använd ut nu. Eva o Kjell kom hit och hjälpte oss att äta men trots det finns det 4 pizzor kvar. De får bli lunchmat.
Vi avslutade med kaffe och Leilas
Chocolate Chip Walnut Brownies. Också detta en skåprensning för jag hade 10 chokaldkakor kvar efter julbaket. Mums!
3 kommentarer:
Tack för den goda pizzan och den goda kakan.
Det smakade fint efter en lång resa med tåg från Stockholm idag. Tack Tack!!
(Sände en kommentar nyss men jsg tror att den ej kom fram)/Eva
Hej !
Kul att du experimenterar med degarna och resultaten verkar bli lysande; själv bakade jag kardemummabullar från Anna Bergenströms "Under valnötsträdet" och de är så goda....blev inte så många för jag hade inte köpt hem vetemjöl; typiskt.
Ha det gott i stugvärmen !
Jag vet inte om vi har så mycket stugvärme här för matgästerna klagade igår på att det var kallt.
Hoppas värmen kommer åter!!!
Skicka en kommentar